Βιωματικά θεατρικά παιχνίδια

10 & 11 Μαΐου 2019

Το Mediterranean Cosmos, ο απόλυτος προορισμός για shopping και διασκέδαση για όλη την οικογένεια, υποδέχεται το Ωδείο Βορείου Ελλάδος και την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Ανδρέας Βουτσινάς και παρουσιάζει μοναδικά βιωματικά θεατρικά παιχνίδια και ξεχωριστές δραστηριότητες δραματοποίησης του παραμυθιού «Ο Θαυμάσιος Μάγος του Οζ» για τους μικρούς του φίλους!

Στόχος του θεατρικού παιχνιδιού είναι τα παιδιά μέσα από τα εργαλεία και τις δυνατότητες του θεάτρου, να διερευνήσουν τον κόσμο γύρω τους, αλλά και να ανακαλύψουν τη δική τους θέση μέσα σε αυτόν. Τα παιδιά σκέφτονται, συνυπάρχουν, αλληλεπιδρούν, ανακαλύπτουν, εμβαθύνουν και χαίρονται μέσα από μια διαδικασία που ξεκινάει από διάφορα ερεθίσματα όπως μια φωτογραφία, μια εικόνα, ένα ποίημα, μια ιστορία… Η δραματοποίηση, παράλληλα, είναι ένας παιδαγωγικός τρόπος που οδηγεί τα παιδιά να βιώσουν και να μεταλλάξουν σε εμπειρίες τις πληροφορίες – γνώσεις, εκφράζοντας τες δυναμικά μέσα από το σώμα τους και το λόγο τους. Συναισθήματα, καταστάσεις, εμπειρίες, στάσεις, γεγονότα, όνειρα.

Το παιχνίδι, η κίνηση του σώματος, η σιωπή και η παύση, ο αυτοσχεδιασμός και ο ρόλος θα δώσουν στα παιδιά την ευκαιρία της αυτοέκφρασης και της καλλιέργειας της δημιουργικής φαντασίας.


Βιωματικά θεατρικά παιχνίδια στο Mediterranean Cosmos
@ Κίτρινη Πλατεία, επίπεδο 1

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Παρασκευή 10/05, 17:00 – 18:30: Δραματοποίηση Παραμυθιού “Ο θαυμάσιος μάγος του Οζ”
Παρασκευή 10/05, 18:30 – 20:00: Θεατρικό παιχνίδι
Σάββατο 11/05, 13:00 – 16:00: Θεατρικό παιχνίδι
Σάββατο 11/05, 16:00 – 19:00: Δραματοποίηση Παραμυθιού “Ο θαυμάσιος μάγος του Οζ”

Οι δραστηριότητες είναι κατάλληλες για παιδιά ηλικίας άνω των 3 ετών.

Μενού
X