4 - 24 Νοεμβρίου 2019

Το Mediterranean Cosmos υποστηρίζοντας το OPEN HOUSE Thessaloniki 2019, φιλοξενεί από 4 έως 24 Νοεμβρίου, την OPEN PHOTO Exhibition, που μας καλεί να ταξιδέψουμε στον κόσμο του OHT μέσα από την ματιά των επισκεπτών.  Αντανακλάσεις, υλικά, ανοιχτές πόρτες, παράθυρα στην πόλη, η σημασία του φυσικού φωτισμού στο κτίρια γίνονται εικόνες, που κατακλύζουν την κόκκινη πλατεία του Mediterranean Cosmos.

Η έκθεση, ανοίγοντας το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του ΟΗΤ 2019, μας ανοίγει και την όρεξη για έναν ακόμα διήμερο μαραθώνιο αρχιτεκτονικών ξεναγήσεων στους κρυμμένους αρχιτεκτονικούς θησαυρούς της Θεσσαλονίκης, που έρχεται στις 23 & 24 Νοεμβρίου. Συμμετέχουν φωτογραφίες που ξεχώρισαν στους διαγωνισμούς OPEN PHOTO, οι οποίοι συνόδευσαν τις εκδηλώσεις OPEN HOUSE Thessaloniki από το 2013 ως το 2018.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα λειτουργεί ένα info point, ώστε το κοινό να μπορεί να ενημερωθεί για τον θεσμό του OPEN HOUSE Thessaloniki και το φετινό πρόγραμμα.

Η έκθεση θα βρίσκεται από την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου στην κόκκινη πλατεία του Mediterranean Cosmos (Επίπεδο 0, Village Cinemas), την καλλιτεχνική επιμέλεια και τον σχεδιασμό της οποίας ανέλαβαν οι Post-Spectacular Office και τις εκτυπώσεις η εταιρεία Cworks.

Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα.

Επίσης, στο πλαίσιο των ξεναγήσεων του Open House Thessaloniki, μη χάσετε την ενότητα MEDITERRANEAN COSMOS HIGHLIGHTS.

Στη θεματική αυτή ενότητα το Mediterranean Cosmos προτείνει 10 δημοφιλή και εμβληματικά κτίρια, ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής σημασίας για την πόλη της Θεσσαλονίκης, τα οποία έχουν συγκεντρώσει χιλιάδες επισκέπτες στις προηγούμενες διοργανώσεις.

Επιπλέον, μετά από κλήρωση, 6 από τους επισκέπτες τους θα κερδίσουν δωροεπιταγές αξίας 50€ για αγορές από τα καταστήματα του Mediterranean Cosmos.

Τα κτίρια αυτά είναι το Σιδηροδρομικό Μουσείο, η Βίλα Πετρίδη, η Στοά Μαλακοπή, το Γραφείο στην Αριστοτέλους, η Κατακόμβη Αγ. Ιωάννη, το Βυζαντινό Λουτρό, το Επταπύργιο, η Ροτόντα, η Βίλα Καπαντζή και η Βίλα Μπιάνκα.

Μενού
X